thenewadventure.blogg.se

att bli smal.

Mina personliga tips för enkel viktnedgång

Kategori: Allmänt

Snabb uppdatering sen sist..

 

Träningen går framåt och har nu gått ner 15.4 kg. 

När jag började min viktresa fanns där inte en chans i världen att jag trodde att det skulle vara så här enkelt! Jag har börjat att banta 100 gånger och efter noll resultat har jag alltid gett upp. Tankarna var bara, jag är nog född att vara fet. Men när jag hittade min nya livsstil blev allt så enkelt. Allt som behövdes var bara en ren matematisk formel och en nypa motivation. Alla kan om dem vill, utan en massa regler och dieter. 

 

Här kommer mina tips för dig som vill gå ner i vikt..

·         Skapa tydliga mål. Överdriv inte! Det är viktigare att ha flera milstolpar för att hålla motivationen på topp. Vågen är inte det viktigaste. Börja med att ha byxrmål, dvs tex ett par jeans som du inte kommer in i men gärna hade velat.

·         Hitta din motivation. Jag fick min motivation genom att läsa och se på andras framgång. Tidningar, bloggar, artiklar etc. Jag fick alltid känslan, kan dem så kan jag!

·         Rolig träning. Denna punkt kan vara svårast för en del. Vissa tycker helt enkelt inte att det är roligt att träna. Ska jag vara ärlig tyckte jag inte det heller, förens jag testade. Så mitt tips för alla är att prova på alla typer av träning, promenader, gym, gruppträning, simning etc.

·         Finn tid. Den vanligaste ursäkten som jag har hört ”jag har inte tid att träna”. Alla har tid med någon form av träning. Det handlar bara om prioritering i livet. Vill du hellre titta på tv på kvällen eller unnar du dig själv hellre en lång promenad? Sover du gärna länge på morgonen eller hinner du kanske med ett träningspass? Jag trodde inte heller att jag hade tid förr, men ojaa det har jag!

·         Läs på. Det är viktigt att läsa på om vad du ”får” och ”inte får” äta. Gör inte det hela till en diet. Sådant håller aldrig. Det är bättre att se det som en livsstil. Att äta hälsosamt och leva hälsosamt är bara positivt. Mitt tips är att ladda ner appar som har innehållsförteckningar över hur mycket saker och ting innehåller. Man lär sig snabbt och förstår vad som är bra för en.

·         Gör det för dig själv. Tänk på att du gör detta bara för dig själv och ingen annan. Tänk på hur resultatet kommer att påverka ditt självförtroende. Och som jag ser det är självförtroendet allt. Självförtroendet speglar hur det går på jobbet, hur man mår, hur det är privat etc etc etc.

 

Observera att detta är mina personliga tips och ej något som är vetenskapligt bevisat. Det är så här jag har tänkt och jag tycker att det är riktigt enkelt! Här finns inga regler om vad du måste och inte måste göra. Du behöver varken följa LCHF, Viktväktarna eller någon annan. Det gäller att hitta din stil och bara köra på. Allt handlar om ren matematik ! 

 

DU klarar detta!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: